Salotos: greipfrutų ir rūkytos antienos bei Liono. Desertas: ledų ir ananasų.

salotos: greipfrutu ir rukytos antienos bei liono. desertas: ledu ir ananasu.

Priskirti

Jaučiate, jog maisto ruoša tapo nuobodi, atsibodo tie patys skoniai, tačiau nerandate kuo tai pakeisti? Norite nustebinti šeimą ar draugus, ieškote naujų receptų, tačiau dauguma jų pasirodo pernelyg sudėtingi. Pavyzdžiui, sudėtinga ar daug laiko reikalaujanti gamyba arba sunkiai randami produktai?


Šis seminaras padės tarsi iš naujo atrasti įprastus produktus, kuriant neįprastus jų derinius. Lektorius Vladislovas Judickis ne tik pristatys porą salotų receptų bei vieną itališką desertą, bet ir paaiškins, kaip teisingai pasigaminti kiaušinius “marškinėliuose”, kaip “išfiletuoti” citrusinius vaisius, kaip atskirti, ar balzaminis actas yra geras, kokybiškas bei išmokins kitų naudingų dalykų.


Aktualumas

Seminaras skirtas tiek tiems, kurie mėgsta gaminti ir ieško naujų skonių. Taip pat žmonėms, neturintiems nieko bendra su kulinarija, tačiau norintiems nustebinti artimuosius skaniu ir legvai pagaminamu patiekalu.


Tikslai

  • Parodyti neįprastus įprastų produktų derinius;
  • Atskleisti tris paprastus, bet labai skanius patiekalų receptus;
  • Parodyti, jog net neturint jokių kulinarinių įgūdžių galima nesunkiai pagaminti mažą šedevrą;
  • Atskleisti keletą kulinarinių paslapčių;
  • Parodyti, kaip sukurti kulinarinę estetiką.
     

Nagrinėjami klausimai

  • Kas svarbiausia pačiam gaminantis salotų mišinius?
  • Kaip teisingai pasigaminti kiaušinius “marškinėliuose”?
  • Kaip gerai “išfiletuoti” citrusinius vaisius?
  • Kaip atskirti kokybišką balzaminį actą?
  • Kaip estetiškai patiekti maistą?
  • Kokį sviestą naudoti, jeigu vengiate cholesterolio ir daugybės kalorijų?
  • Kokius neįprastus prieskonius galime naudoti desertams?
  • Kokie specialūs ingredientai ar prieskoniai padaro patiekalą prabangiu, ypač gurmanišku?

Vertinimų komentarai

Titas V.
wow, net seilė nutyso :D

Gabija J.
Jau žinau, kas šiandien bus vakarienei ;)

daiva k.
vakar pietums dariau, labai skanu :)

Urtė T.
Bandžiau pasidaryt, gal ne taip tobulai gavosi, bet labai skanu :)

super įdomu ir skanu! :) rekomenduoju visiems!!!! :)

38 min.
+ Klausimai lektoriui
(5.00/5 Balsai)

Komentarai
5
Peržiūros
83

Vladislovas Judickis

vladislovas judickis

virėjas - konsultantas

Profesionalus virėjas. Prieskonių ir delikatesų parduotuvės „Skonio studija“ vadovas.

Skonio Studija

skonio studija
Gurmanas – skanių, rinktinių valgių arba delikatesų bei gėrimų mėgėjas ir žinovas; smaguriautojas.